Projekt „Znam-neznam“ zamišljen je kao zabavan način ponavljanja školskog gradiva iz biologije, fizike, geografije, kemije i prirode putem internetske stranice www.znam-neznam.info i pripadajuće mobilne aplikacije koja će uskoro biti dostupna za besplatno preuzimanje na Android i IOS pametnim mobitelima.

Namijenjen je učenicima od petog do osmog razreda osnovne škole.

Riječi „neznam“ znakovito su napisane zajedno.

Projekt je pokrenut od strane Udruge za prirodoslovna istraživanja (UPRIS) iz Šibenika, a okupio je sve relevantne dionike nastavnog procesa. Najveća hrvatska izdavačka kuća Školska knjiga d.d. ljubazno nam je dopustila korištenje njezinim udžbenicima, a osigurala je i stručnu recenziju.

Uspostavljena je suradnja s dvije partnerske škole, OŠ Monte Zaro iz Pule i OŠ Gornja Vežica iz Rijeke, gdje je u suradnji sa stručnom službom odabrano 24 visoko motiviranih učenika iz navedenih predmeta.

Učenici su na radionicama rješavali primjere pitanja kako bi se autori što bolje usmjerili prilikom izrade istih. Davali su i korisne savjete na čemu smo im neizmjerno zahvalni. No isto tako veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu znanosti i obrazovanja zbog financiranja ovog projekta bez čije pomoći on ne bi mogao biti proveden. Projekt je odobren temeljem Natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2016./2017. (Klasa: 007-02/16-04/0004; Urbroj: 566-26-16-0001).

NAPOMENA: Zbog ogromne količine pitanja (oko 4 000) i pripadajućih odgovora (oko 16 000) molimo cijenjene kolege nastavnike, ali i učenike da nam se jave ukoliko naiđu na nekakvu pogrešku. Bit će nam drago primiti sve pohvale kao i kritike jer nam je u interesu što kvalitetniji materijal za naše drage krajnje korisnike – učenike!

Kontakt adresa je: info@upris.hr

Sva prava pridržana. © UPRIS, Udruga za prirodoslovna istraživanja, 2017.